luni, 10 noiembrie 2014

Secrete comune


Oamenii sunt diferiti, gandurile, aspiratiile, povestile si nazuintele noastre sunt distincte, dar in anumite masuri suntem identici. Iubim, traim, visam si formam o comunitate. Lumea se compune dintr-un tot ai carei formatori suntem noi, fiintele umane; e ca un fel de joc cu reguli stricte, iar daca le intelegem si le respectam, ne putem numi invingatori. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Indragosteste-te de viata si priveste cu optimism drumurile tale! Fiecare pas in existenta noastra ne arata ca trebuie sa iubim, sa iertam, sa invatam din greseli, sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara si sa pastram langa noi prietenii adevarati.
Iubirea este cel mai profund si “complicat” sentiment, iti trezeste valuri de emotie si te poarta pe cele mai inalte culmi. Iubirea inseamna sa iubesti si sa fii iubit, sa daruiesti si sa nu astepti nimic in schimb, te inalta si da alt contur vietii. Iubirea inseamna sa renasti din cenusa! 

Iarta atunci cand ti se greseste si ofera o a doua sansa. Nimeni nu este perfect! 
Invata din greselile tale ca sa nu le repeti. Asa poti deosebi faptele bune de cele gresite, iar in timp vei invata sa apeciezi lucrurile valoroase. 
Bucura-te cu toata fiinta de viata, pentru ca doar una ai! Momentele grele la care suntem supusi de-a lungul ei nu sunt intamplatoare. Astfel, devenim mai puternici si ne formam propria personalitate. 

Valoarea unui prieten adevarat este nemarginita! El este alaturi de tine de fiecare data cand ai nevoie, iti ofera sprijin neconditionat, rade si plange langa tine, te asculta, iar cand te pierzi in tristete e acolo sa te indrume. Dar, ca sa ai un prieten adevarat trebuie ca si tu, la randul tau, sa oferi acelasi lucru. 

Viata este asemeni unui trandafir, la fiecare petala este o iluzie, iar ca sa-i cunosti frumusetea trebuie sa-i inlaturi spinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu